Agilna zajednica u Srbiji i regionu po prvi put će ovog septembra imati priliku da u Beogradu prođe kroz trening jednog od najuglednijih članova Sertifikujućeg borda SCRUM Alijanse

 Iako je agilno poslovanje već nekoliko godina standard za softverske firme, i ne samo za njih, treneri koji su u samom vrhu “Agile” sveta nisu stavljali Beograd u svoj raspored. Kompanija Modoolar dovodi britanca Pola Godara, koji će 18. i 19. septembra u BAH-u (Belgrade Art Hotel) održati trening za Certified Scrum Master.

    Ovo je trening koji daje čvrste osnove za funkcionisanje agilne poslovne zajednice i to ne samo zato što se održava po strogim pravilima Scrum Alijanse. Od Godara se uči da li ste zaista “Agile” i kako da postanete pravi SCRUM Master? Trenirao je i rukovodio agilnim transformacijama kompanija poput Nokije, BBC, Fajnenšl tajmsa, jednog od najboljih univerziteta u UK (University of Bath), Kraljevske banke Škotske, velikih kompanija koje se bave igrama na sreću (Blue Square), gigantima kao što je Katerpilar, a jedna od najvećih agilnih transformacija u Britaniji, koja se odigrala 2003 u telekomunikacionoj kompaniji BT grup, nosi njegov potpis. Autor je knjige “Poboljšavanje agilnih timova: korišćenje ograničenja za oslobađanje kreativnosti” u kojoj spaja dve svoje strasti, vođenje agilnih timova i pozorišne improvizacije.

    Nije bilo lako dovesti u Beograd jednog od najboljih na svetu, trenera koji sertifikuje trenere, ali Beograd to odavno zaslužuje. Članovi tima Modoolar uspeli su da rezervišu Godara zahvaljujući ličnom poznanstvu i dugogodišnjoj saradnji. Korporativni svet će se zaljubiti u njega, jer i kad mnogo znaš o menadžmentu, učeći od Godara bolje razumeš šta i gde te koči da budeš bolji i uspešniji.

    Na dvodnevnom treningu koji obezbeđuje titulu CSM (Certified Scrum Master) moći će da učestvuje svega 20 polaznika. Po svemu ovo je visoko ekskluzivan trening jer će malobrojni imati priliku da prisustvuju. Namenjen je ljudima koji tek ulaze u SCRUM i pruža im priliku da u startu uče od najboljeg. Kao što znamo, prva ljubav zaborava nema, a to važi i za prvog trenera. Veština, inspiracija i individualnost koji se očekuju i podrazumevaju u “Agile” svetu mnogo zavise upravo od prve motivacije i prvog trenera. Kasnije nije mnogo lakše, jer “Agile” uvek zahteva da se menjate i prilagođavate, ali je bolje kad učite od najboljih.

    Trening sa Godarom oduševiće većinu agilnih ljudi koji već rade po SCRUM-u, ali nisu imali priliku da prođu sertifikovanu obuku. Videće veliku razliku. Poslovni svet, kome su do sada zazubice pravili tekstovi u prestižnim časopisima o uspehu firmi koje su prigrlile Agile/SCRUM, prvi put ima priliku da uživo sluša majstora agilnog poslovanja. Trening je svakako zanimljiv i za sve lidere koji nisu iz sveta softvera, jer “Agile” je postavio standarde i u funkcionisanju društvenih i političkih zajednica i pokreta. “Agile” je mnogo više od softverskog recepta za uspeh, to je kultura koju usvajate svim srcem ili niste uspešni. To ćete takođe naučiti od Pola Godara.

    Interesovanje za trening sa Godarom je veliko u celom regionu, a usled ograničenog broja polaznika neće biti prilike za sve zainteresovane da ga slušaju. Prijava učešća na vreme obezbeđuje mesto u ekskluzivnom broju od 20 polaznika. Modoolar ove jeseni obećava dovođenje još vrhunskih trenera, jer Beograd to zaslužuje.